Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Francouzština v komerční praxi 3 (KRO / FKP3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / FKP3 - Francouzština v komerční praxi 3, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.týdenSeznámení se s učivem předmětu Francouzština podniku a podnikání 3. Opakování učiva z předmětu FPP2F.2.týdenÚvod do tématu "Vedení podniku". Různé typy vedoucích pracovníků, jejich úkoly v podniku.3.týdenÚvod do tématu "Organizování". Příprava služební cesty, rezervace, organizování seminářů, analýza propagačních materiálů.4.týdenVybavení kanceláří, různé typy - jejich výhody a nevýhody, popis dalších prostorů v podniku.5.týdenÚvod do tématu "Výroba". Seznámení se s výrobním procesem, jednotlivé etapy výroby.6.týdenPrůběžný test z tematických okruhů "Vedení podniku" a "Organizování".7.týdenOprava průběžného testu. Padělky - jak je možné se proti nim chránit, analýza návodu k použití.8.týdenÚvod do tématu "Propagace a prodej". Vyhledávání nových klientů. Zkoumání trhu a analýza výsledků.9.týdenSnížení cen, slevy - vysvětlení pojmů "la ristourne", "la remise", "l'escompte", "le rabais". Plán prodeje, reklama a její prostředky.10.týdenÚvod do tématu "Financování". Finanční operace podniku, účetnictví podniku, obchodování na burze.11.týdenFaktury - různé typy a jejich užití, vystavení faktury. Provádění platby, různé typy šeků.12.týdenPlatební problémy. Analýza platební karty. Udělení zápočtu.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni porozumět i složitějším textům s odbornou tematikou, shrnout jejich hlavní myšlenky a za použití komplexnějších jazykových prostředků a komunikativních dovedností vyjádřit svůj postoj ke konkrétním problémům, a to jak v písemném, tak i ústním podání.

Literatura

Bloomfield, Anatole; Tauzin, Béatrice. Affaires ? suivre : cours de français professionnel de niveau intermédiaire. Paris : Hachette, 2001. ISBN 2-01-155164-1.Sanchez Macagno, Marie-Odile; Corado, Lydie. Faire des affaires en Francais. Vanves : Hachette F.L.E., 1997. ISBN 2-01-1550-807.Danilo, Michel. Le Francais de l entreprise. Paris : CLE International, 1990. ISBN 2-19-033580-9.

Požadavky

Splnění podmínek testu v 6. týdnu semestru.Aktivní zapojení do práce v semináři.

Garant

PhDr. Dagmar Koláříková, Ph.D.