Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fonetika a fonologie francouzštiny (KRO / FOF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / FOF - Fonetika a fonologie francouzštiny, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ortoepická pravidla standardní francouzské výslovnosti.Nácvik výslovnosti samohlásek ústníchNácvik výslovnosti samohlásek nosových.Problematika němého e.Percepce a produkce francouzských polosamohlásekFrancouzské souhlásky, zejména z hlediska vztahu pravopisu a výslovnostiKoartikulaceSuprasegmentální jevy ve fonetice francouzštiny

Získané způsobilosti

Student(ka) - ovládá základní českou a francouzskou terminologii oboru - umí rozebrat text ve francouzštině po stránce fonologické a fonetické - správně aplikuje ortoepická pravidla francouzštiny v promluvách - umí správně interpretovat promluvu ve francouzštině s ohledem na suprasegmentální složky

Literatura

Dohalská, Marie; Schulzová, Oľga. Fonetika francouzštiny. Vyd. 1. Praha : Karolinum, 2003. ISBN 80-246-0570-8.Fenclová, Marie. Stručná korektivní fonetika francouzštiny : výklady, přehledy a cvičení. Plzeň : ADELA, 2007. ISBN 978-80-87094-07-5.Lucile Charliac et Annie-Claude Motron. Phonétique progressive du français. Clé international, 1998.

Požadavky

Účast na seminářích. Soustavná domácí příprava - vypracování transkripčních cvičení. Splnění závěrečného testu a ústní zkoušky.

Garant

Doc. PhDr. Marie Fenclová, CSc.

Vyučující

Doc. PhDr. Marie Fenclová, CSc.