Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá pedagogická praxe (KRO / FPRAS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / FPRAS - Souvislá pedagogická praxe, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pedagogická praxe probíhá pod vedením zodpovědného pedagoga. Student se na výuku připravuje písemně a svoji přípravu předem konzultuje se zodpovědným pedagogem. Student absolvuje 5 náslechů a odučí 36 vyučovacích hodin ve vybrané střední škole (eventuálně částečně ve vysokoškolských a jiných kursech, kde probíhá výuka francouzštiny). Po každé odučené hodině následuje její rozbor. Student se naučí řešit konkrétní situace při vyučování i v mimoškolní činnosti žáků a pozná průběh pedagogických rad, schůzek předmětových komisí, schůzek s rodiči žáků. Pedagogickou praxi uzavírá 2hodinový seminář, který evaluuje tuto praxi.

Získané způsobilosti

Student je schopen:- samostaně se připravit na svůj pedagogický výstup- po každé odučené hodině provést její rozborStudent se naučí:- řešit konkrétní situace při vyučování i v mimoškolní činnosti žákůStudent se seznámí s:- průběhem pedagogických rad, schůzek předmětových komisí, schůzek s rodiči

Literatura

SLAVÍK, J.; SIŇOR, S. Kompetence učitele v reflektování výuky. Pedagogika, 1993, 43, Č. 2, S. 155 - 164. Štverák, Vladimír. Obecná a srovnávací pedagogika. 1. vyd. Praha : Karolinum, 1997. ISBN 80-7184-489-6.Cuq, J., P; Gruca, I. Cours de didactique du français langue étrangere et seconde. PUG, 2002. Hendrich a kol. Didaktika cizích jazyků. SPN, Praha, 1988. Choděra, R. a kol. Didaktika cizích jazyků na přelomu staletí. Editpress, Rudná u Prahy, 2001. Challe, O. Enseigner le français de spécialité. Paris, Economica, 2002. CYR, P. Les stratégies d apprentissage. Paris, CLE Int., 1999.

Požadavky

Student absolvuje stanovený počet hospitací a výstupů. Student si povede záznamy o vlastní praxi, přípravy i záznamy z hospitací u vedoucího učitele praxe. Zúčastní se pohovoru s pracovníkem střediska pedagogické praxe, při kterém bude oboustranně tato praxe zhodnocena.

Garant

PhDr. Mgr. Helena Horová, Ph.D.