Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborný text ve francouzštině 1 (KRO / OT1F)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / OT1F - Odborný text ve francouzštině 1, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.týdenÚvodní hodinaTéma : Význam peněz v životě člověka, život chudých v bohatém státě. Slovní zásoba : peníze, ustálená rčení, přísloví.2.týdenTéma : Lidé na okraji společnosti: "Routard et zonard". Vznik nové slovní zásoby ovlivněné reáliemi.3.týdenTéma : Čísla, matematické výrazy, grafická zobrazení. Slovní zásoba a větné konstrukce potřebné pro komentování grafů.4.týdenTéma : Bankovnictví. " La banque". Informativní text o základních vankovních službách posky tovaných bankou.5.týdenTéma : Způsoby placení - šek, platební karta, převody, stálé platby. Práce s autentickými dokumenty. Průběžný test.6. týdenTéma : Lidé ve finanční tísni. Porovnání situace ve Francii a u nás. Nové lingvo-reálie ovliněné ekonomickou situací.7.týdenTéma : Jak se žije Francouzům bez konta. Resumé.8.týdenTéma : Pracovní doba v obchodech. Diskuse na základě analýzy textu.9.týdenTéma : Přehled obchodní sitě ve Francii. 10.týdenTéma: Nízké ceny v obchodních řetězcích. Diskuse na téma - ekonomické důsledky snižování cen.11.týdenTéma: Nová ekonomika. Text o podnikání na internetu, osvojení si nejnovější slovní zásoby ovliněné novými technologiemi.12.týdenTéma : Pojišťovnictví. Malý slovník nejběžnějších termínů.13.týdenZápočet viz Požadavky

Získané způsobilosti

Student je schopen číst, porozumět a interpretovat odborný francouzský text. Student si osvojí odbornou slovní zásobu.

Literatura

Dvojjazyčné slovníky (česko-francouzský a francouzsko-český), výkladový francouzský slovník (Hachette, Le Robert..). Sanchez Macagno, Marie-Odile; Corado, Lydie. Faire des affaires en Francais. Vanves : Hachette F.L.E., 1997. ISBN 2-01-1550-807.Autentické texty s ekonomickou tematikou z denního tisku, z odborných časopisů, brožur.

Požadavky

Zvládnutí průběžného a závěrečného testu.

Garant

Mgr. Sylvie Vondráková