Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborný text ve francouzštině 3 (KRO / OT3F)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / OT3F - Odborný text ve francouzštině 3, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.týdenPřístroje každodenního života a jejich ovládání ( telefon-televize-video-rádio-hifi věž)2.týdenText " Le cerveau humaine servira de modele a la nouvelle machine" (Lidský mozek poslouží jako model pro počítač) Osvojení si slovní zásoby pro popis počítače a jeho funkcí. Tvoření definic.Text " Point lexical - Le parler des cités (Lexikální zastavení). Verlan, hra s tvořením slov, diskuse na základě textu.3.týdenText Le temps des micro-ordinateurs (Čas mikropočítačů). Třídění informací, klasifikace textu, výrazy vyskytující se v populárně naučných textech.4.týdenDICO (Slovník). Srovnání francouzsko-anglické terminologie. Internet a jeho využití. Poslechové cvičení5.týdenPrůběžný test : Třídění informací na základě písemného textu.6.týdenKutilství. Specializované hypermarkety. Práce s reklamními brožurami.7.týdenPracovní návody a postupy8.týdenTechnický popis auta. La 2C.V. Renault Megane.9.týdenLe monde de l'énergie (Svět energie). Práce s populárně naučným textem, přepracování daného textu na text odborný.10.týdenText " Nucléaire, rien ne va plus " (Atomová energie, nic už se nedaří). Přednosti a slabá místa jaderné energetiky. Text " Paroles de nomades " (Výpovědi "nomádů") Diskuse na téma jaderných elektráren.11.týdenText " Les déchets radioactifs " (Radioaktivní odpad). Práce s grafem, třídění infomací, vyjádření názorů na danou problematiku.12.týdenText "L´énergie du vent" (Větrná energie). Význam obnovitelných druhů energií. Shrnutí tématu energie a životní prostředí.13.týden :Zápočtový test viz požadavky

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni:- číst, porozumět a interpretovat odborné francouzské texty z oblasti techniky a přírodních věd.

Literatura

Leroy-Miquel, Claire; Goliot-Lété, Anne. Vocabulaire progressif du francais : avec 250 exercices : [niveau intermédiaire]. [Paris] : CLE International, 1997. ISBN 209033872-5.Autentické odborné texty.

Požadavky

Splnění závěrečného testu zaměřeného na odbornou terminologii probíraných témat a porozumění odbornému textu.

Garant

Mgr. Sylvie Vondráková