Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Překlad v komerční praxi 2 (KRO / PK2F)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / PK2F - Překlad v komerční praxi 2, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.týdenSeznámení s plánem výuky na letní semestr, s požadavky k zápočtuPřeklad krátkého textu z/do francouzštiny, analýza překladu2. týdenFunkční styly a tradiční překladatelské postupy - opakování teorie semináře PK1FFaux-amis3. týdenText ekonomický - příprava glosáře. Obchodní dopis, smlouva4.týdenText ekonomický - obchodní dopis, smlouva5.týdenText technický - příprava glosáře. Překlad popisu stroje nebo zařízení, manuálu6. týdenText technický - překlad popisu stroje nebo zařízení, manuálu7. týdenUvedení do překladu v právní praxi8. týdenText právnický - příprava glosáře. Překlad soudního zápisu /výslech, svědecká výpověď,.../, soudního rozhodnutí9. týdenText právnický - překlad soudního rozhodnutí10. týdenText právnický - překlad rozsudku11. týdenStylistické úpravy odborného překladu.12. týdenStylistické úpravy odborného překladu.13. týdenZávěrečné opakování

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni pracovat s odborným textem, analyzovat ho a za použití vhodných jazykových prostředků ho přeložit v souladu se stylem a funkcí.

Literatura

Tionová, Alena. Francouzština pro pokročilé. Vyd. 1. Praha : Leda, 2000. ISBN 80-85927-80-2.Vondráček, Antonín. Překladatelský seminář francouzsko-český a česko-francouzský. 1. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita, 1999. ISBN 80-7082-546-4.Radina, Otomar. Francouzština a čeština - systémové srovnání dvou jazyků. Vyd. 1. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1977. Knittlová Dagmar. K teorii a praxi překladu. 2. vyd. Olomouc , 2000. ISBN 80-7067-323-0.Tomášek, Michal. Překlad v právní praxi. 1. vyd. Praha : Linde Praha, 1998. ISBN 80-7201-125-1.

Požadavky

Splnění zkoušky - překlad texů z francouzštiny do češtiny a z češtiny do francouzštiny.

Garant

PhDr. Dagmar Koláříková, Ph.D.