Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biologická antropologie 2 (KSA / BIA2X)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / BIA2X - Biologická antropologie 2, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V první části přednášek se studenti seznámí s multidisciplinárním zázemím paleoantropologie, druhá část se zaobírá systematikou, ekologií a evolucí primátů, třetí část je věnovaná evoluci homininů od australopitéků po anatomicky moderního člověka. Samostatně jsou shrnuty současné poznatky z výzkumů genomu prehistorických populací. Samostatně je také uvedeno téma evoluce člověka v závěru pleistocénu a holocénu, které navazuje na témata evoluce variability a adaptability člověka v rámci různých ekosystémů.

Získané způsobilosti

Studenti se orientují v přehledu fosilních nálezů člověka v pliocénu a pleistocénu, dále identifikují ekologické, behaviorální, kulturní a sociální faktory v lidské evoluci.

Literatura

Trinkaus, E., Shipman, P. Neanderthals: changing the image of mankind. New York: Knopf, 1993. Conroy, Glenn C. Reconstructing human origins : a modern synthesis. 1st ed. New York : Norton, 1997. ISBN 0-393-97042-6.Stringer, Chris; Andrews, Peter. The complete world of human evolution. London : Thames and Hudson, 2005. ISBN 978-0-500-05132-0.k dispozici na katedře. Atlas of human evolution.

Požadavky

Požadavky na zápočet: Zápočet BIA 2 tvoří písemný test z obsahu seminářů BIA 2. Úspěšné zakončení zápočtu je nutným předpokladem pro složení zkoušky. Student má nárok na jeden opravný termín.Hodnocení testu: 100 - 70% započteno69,9 - méně nevyhovělPožadavky na zkoušku: Předmět BIA2 je zakončen zápočtem a zkouškou. Student může skládat zkoušku jen v případě, že má splněný zápočet (zápočet viz níže Semináře). Zkouška sestává z písemného testu pouze z látky BIA2, tedy z evoluce člověka v rozsahu Conroy (1997). Každá otázka má čtyři možnosti na výběr, jen jedna odpověď je správná. Student má nárok na dva opravné termíny.Hodnocení testu:100 - 90% výborně89 - 80% velmi dobře79 - 70% dobře69 - méně % nevyhověl

Garant

Mgr. Lukáš Friedl

Vyučující

Mgr. Lukáš FriedlMgr. Lukáš Friedl