Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dizertační práce (KSA / DD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / DD - Dizertační práce, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vypracování disertační práce je nutnou podmínkou pro konání státní doktorské zkoušky v doktorském studijním oboru Etnologie. Téma práce zadává oborová rada na začátku studia. Školitel práce předá studentovi podrobné pokyny, jak k práci přistupovat po stránce odborné i metodické, a harmonogram zpracování. V první části zpracování projektu se student seznamuje s odpovídající literaturou a provádí výběr vhodných metod. O své činnosti průběžně referuje školiteli práce, popř. ostatním studentům na semináři, který je k tomuto účelu určen. Druhá část je věnována vlastní výzkumné práci, konzultacím se školitelem práce, sepisování práce, úpravám a následnému dokončování projektu.

Získané způsobilosti

Po absolvování tohoto předmětu je student schopen, samostatně vybírat a řešit zadané či zvolené problémy, získávat důležité informace týkající se zkoumané problematiky, analyzovat a specifikovat je, shromažďovat empirická data, systemizovat je a metodologicky správně je zpracovávat, analyzovat empiricky získaný materiál s využitím potřebných teoretických základů,číst a vyhodnocovat související literaturu, vybírat vhodné teorie, sepsat písemnou zprávu na základě zadaných bodů, obhájit svůj projekt.

Literatura

Literaturu doporučí školitel s ohledem na téma disertační práce.

Požadavky

Student musí respektovat stanovený harmonogram a metodické pokyny. Student musí splnit všechny prerekvizity dané studijním plánem doktorského oboru Etnologie garantovaného Katedrou antropologických a historických věd a všechny podmínky stanovené Studijním a zkušebním řádem Západočeské univerzity v Plzni.Předmět je úspěšně absolvován, je-li předložená práce doporučena k obhajobě.

Garant

Doc. Petr Lozoviuk, Ph.D.