Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Humanitární a rozvojová intervence (KSA / HUR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / HUR - Humanitární a rozvojová intervence, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- rozlišení humanitární intervence a rozvojové spolupráce- příprava a realizace humanitárních a rozvojových projektů- financování humanitárních projektů, problémy při realizaci projektů- nevládní neziskové organizace a humanitární projekty (konkrétní příklady)

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni:- identifikovat základní charakteristiky globálně-politického kontextu nastavení humanitární a rozvojové intervence - rozlišit konkrétní problematické oblasti, které se týkají přípravy různých typů humanitárních a rozvojových projektů- vymezit praktické problémy, které se týkají realizace humanitárních a rozvojových projektů- rozpoznat oblasti zájmu českých nevládních organizací v oblasti humanitární a rozvojové intervence- orientovat se v základních pojmech, principech a cílech globálního rozvojového vzdělávání

Literatura

Gardner, Katy; Lewis, David. Anthropology, development and the post-modern challenge. 1st pub. London : Pluto Press, 1996. ISBN 978-0-7453-0747-3.Escobar, A. Encountering Development. The Making and Unmaking of the Third World. Princenton, 1995. DEGNBOL-MARTINUSEN, J. - ENGBERG-PEDERSEN, P. Understanding International Development Cooperation. Zed Books Ltd., 2003. Parfitt Trevor - Hira, A. Development Projects for a New Millennium. Praeger, 2004. Jelínek, P. a kol. Rozvojová politika Evropské unie. Praha: Ústav mezinárodních vztahů., 2003. DESAI, Vandana - POTTER, Robert B. (eds. The Companion to Development Studies. Arnold: London, 2002. SACHS, W. (ed.). The Development Dictionary. Zed Books Ltd: London, 1992.

Požadavky

Hodnocení proběhne formou závěrečného písemného testu z obsahu přednášek a povinné literatury.

Garant

Mgr. Tomáš Hirt, Ph.D.

Vyučující

Jan MrkvičkaŠimon Pánek