Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody aplikované antropologie (KSA / MAPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / MAPA - Metody aplikované antropologie, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Epistemologie a metodologie výzkumu v sociálních vědáchZákladní rámec metodologie sociálních vědVýzkumný design v aplikovaném výzkumuKonstrukce vzorku a stanovení jeho velikosti a kvalitativní saturaceKombinace kvalitativních a kvalitativních přístupůAplikovaný výzkum v urbánním prostředíVýzkum "skrytých" populacíZaměřované rozhovory a zaměřované skupinově diskusePříprava, přepis a editace dat různých druhů datAnalýza kvalitativních datVýzkum trhu a výzkum veřejného míněníAnalýza potřeb (needs assessment) a Social Impact AssessmentFormulovaní výstupů, jejich prezentace a diseminacePolitické aspekty a dopady aplikovaného výzkumu a jeho etika

Získané způsobilosti

Na základě absolvování předmětu jsou studenti schopni:Rozlišit rozdíly mezi aplikovaným výzkumem a základním výzkumemSestavit návrh aplikovaného výzkumného šetřeníIdentifikovat a v praxi realizovat jednotlivé kvalitativní techniky vytváření datRealizovat vlastní projekt aplikovaného výzkumuOrientovat se v základních postupech analýzy a interpretace kvalitativních dat Formulovat výstupy z aplikovaného šetřeníIdentifikovat možné etické problémy při realizaci výzkumného projektu

Literatura

Bickman, Leonard, and Debra J. Rog. Handbook of applied social research methods. CA: Sage Publications, 1998. Bernard, Harvey Russell. Research methods in anthropology : qualitative and quantitative approaches. Walnut Creek : Altamira Press, 1995. ISBN 0-8039-5245-7.Bernard, H. R. Analyzing Qualitative Data: Systematic Approaches. London, 1998. Fetterman, David M. Ethnography : step by step. Newbury Park : SAGE Publications, 1989. ISBN 0-8039-2890-4.Bernard, H. R. Handbook of Methods in Cultural Anthropology. Zalnut Creek. Altamira, 1998. Hedrick, T. E. Applied Research Design a Practical Guide. Andranovich, Gregory D., and Gerry Riposa. Doing Urban Research. London, 1993. Schensul, Jean J., and Margaret Diane Lecompte. Using Ethnographic Data: Interventions, Public Programming, and Public Policy. Walnut Creek, California, 1999.

Požadavky

Schopnost porozumět textům v anglickém jazyce. Průběžné studium zadané povinné literatury na semináře. Základní počítačová gramotnost Účast na terénním výzkumu. Prakticky zaměřená seminární práce, písemná zkouška.

Garant

Mgr. Tomáš Hirt, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ladislav Toušek, Ph.D.