Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro antropology (KSA / NOAN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / NOAN - Němčina pro antropology, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Práce s autentickými texty: čtení (a překlad) textů, analýza gramatických struktur a lexikálně stylistických jevů, reprodukce přečteného a diskuse o obsahu. Možná témata textů:Sociální a kulturní antropologie ? vývoj, základní pojmy.Konzumní společnost, lidské štěstí.Technika v životě současné mládeže ? pozitiva, negativa, problémy.Současná německá společnost - věkové, sociální rozvrstveníFenomén času.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni- pochopit a aplikovat zásady práce s autentickými odbornými texty z oblasti sociální a kulturní antropologie,- rozpoznat důležité gramatické, lexikální, sémantické a stylistické jevy odborných textů- číst, překládat a reprodukovat probírané texty- vést rozhovor/diskusi k přečteným textům a vyjadřovat se adekvátně a jazykově správně.

Literatura

Höppnerová, Věra. Deutsch an der Uni : němčina pro vysoké školy. Vyd. 1. Praha : Ekopress, 2003. ISBN 80-86119-66-1.Greule, A., Lebsanft, F. Europäische Sprachkultur und Sprachpflege. Tubingen, 1998. Buscha, Joachim. Grammatik in Feldern : Lösungsschlüssel. 1. Aufl. Ismanning : Verlag für Deutsch, 1999. ISBN 3-88532-682-5.

Požadavky

Zkouška kombinovaná: písemná část ? specifické gramatické a lexikální jevy, ústní část - rozhovor na jedno z probíraných tématBěhem semestru: absolvování dvou testů.

Garant

PaedDr. Petr Kučera, Ph.D.