Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe (KSA / PRA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / PRA - Praxe, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zajištění odborné praxe.Praxe na vybraném pracovišti.Reflexe s vyučující o vykonané praxi.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni:- začlenit se do běžných pracovních úkolů v podmínkách a prostředí své budoucí profese,- konfrontovat svojí teoretickou připravenost s praktickou realitou konkrétní profese,- ověřit si své předpoklady pro výkon profese,- determinovat svůj vztah k budoucí profesi a odhalit její úskalí.

Literatura

Projekt v rámci programu Iniciativy Společenství EQUAL, Rozvoj sociálních služeb a vzdělávání pracovníků v sociálních službách CZ.04.4.09/2.3.00.4/0087. MANAŽER V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH : STUDIJNÍ PODKLADY KE KURZU (Modul č. 1 až č. 10). Hradec Králové: Gaudeamus, 2007. Havlík, Miloš,; Skřičková, Zuzana. Metodiky pro plánování sociálních služeb. Praha : Centrum pro komunitní práci, 2007. ISBN 978-80-86902-44-9.Čada, K. - Ptáčková, K. - Stöckelová, T. Věda a nevládní organizace. Praha: Zelený kruh, 2009.

Požadavky

Student je povinen domluvit si praxi ve vymezeném rozsahu 10 pracovních dnů na vybraném pracovišti. Výběr pracoviště konzultuje student s vyučujícím. Student, ZČU a instituce, kde bude student vykonávat praxi, uzavírají třístrannou smlouvu o konání praxe. Student odevzdává po vykonané praxi hodnocení od zaměstnavatele a potvrzený pracovní výkaz. V průběhu praxe si student vede deník, kde zapisuje své zkušenosti a různé osobní pocity reflexe. Reflexe vykonané praxe bude prezentována na semináři.

Garant

PhDr. Tereza Šlehoferová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Tereza Šlehoferová, Ph.D.Mgr. Klára Vanková, Ph.D.