Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k praxi 1 (KSA / SEM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / SEM1 - Seminář k praxi 1, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz Úvodní seminář k praxím je složen ze svou stěžejních aktivit; pořádání dílen sociální práce s odborníky z praxe a účast na třech studentem vybraných exkurzích v institucích či organizacích realizujících sociální správu. Kurz je doplněn o detailní seznámení se systémem odborných praxí a způsoby jejich realizace na FF ZČU v Plzni.

Získané způsobilosti

Prostřednictvím dílen sociální práce na fakultní půdě v podobě prezentací organizací sociální správy na území města Plzně a prostřednictvím min. 3 jednorázových exkurzí ve vybraných organizacích mají studenti možnost vytvořit si lepší představu o tom, která pracoviště průběžných a souvislých odborných praxí volit a jakým směrem se profesně orientovat.

Literatura

Matoušek, Oldřich. Slovník sociální práce. Vyd. 2., přeprac. Praha : Portál, 2008. ISBN 978-80-7367-368-0.Matoušek, Oldřich; Kodymová, Pavla; Koláčková, Jana. Sociální práce v praxi : specifika různých cílových skupin a práce s nimi. Praha : Portál, 2005. ISBN 80-7367-002-X.Matoušek, O. Sociální služby: legislativa, ekonomika, plánování, hodnocení, 1. vyd. Praha: Portál, 2007. ISBN 978-80-7367-310-9.

Požadavky

Kurz je na konci semestru zakončen formou kolokvia - společného setkání studentů, jehož podstatou je provedení shrnutí získaných poznatků. Důraz je kladen na schopnost reflexe a sebereflexe studentova budoucího působení ve vybrané organizaci sociální práce. Podmínkou pro udělení zápočtu je min. 75% účast na seminářích a 100% účast na min. 3 exkurzích do institucí realizujících sociální správu. Pro udělení zápočtu se student na konci semestru účastní závěrečného kolokvia, na kterém předloží zpracovaná portfolia prezentovaných organizací, zpracované zprávy z absolvovaných exkurzí a nastíní svůj plán odborné praxe do dalších semestrů.

Garant

Doc. PhDr. Jan Šiška, Ph.D.