Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociologie byrokracie a organizace (KSS / BYO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / BYO - Sociologie byrokracie a organizace, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- vývoj moderní byrokracie- klasické přístupy ke studiu byrokracie (Weber)- moderní kritiky byrokracie- role byrokracie v postmoderní společnosti- organizační kultura- gender, rasa a třída a organizační chování- výzkum byrokracie

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni:- orientovat se v předkládané problematice sociologie organizací a byrokracie- fundovaně diskutovat klíčová díla z této oblasti sociologického vědění- ovládat a používat klíčové koncepty, které sociologové v této sociologické subdisciplíně uplatňují

Literatura

Keller, Jan. Sociologie, byrokracie a organizace. 1. vyd. Praha, 1996. ISBN 80-85850-15-X.Merton, Robert K. Studie ze sociologické teorie. Vyd. 1. Praha : Sociologické nakladatelství, 2000. ISBN 80-85850-92-3.Bedrnová, Eva; Nový, Ivan. Psychologie a sociologie řízení. 2., rozš. vyd. Praha : Management Press, 2002. ISBN 80-7261-064-3.Handel, Michael J. The sociology of organizations : classic, contemporary, and critical readings. Thousand Oaks : SAGE Publications, 2003. ISBN 0-7619-8766-5.Doktorová, Blanka. Vybrané kapitoly z teorie organizace : skripta pro posl. filoz. fakulty Univ. Karlovy. Dotisk [1. vyd.]. Praha : Karolinum, 1994. ISBN 80-7066-616-1.

Požadavky

Písemná práce, písemná nebo ústní zkouška.Nezbytnou součástí kurzu je průběžné zpracování studijních úkolů, které je řízené vyučujícím. Texty určené pro studijní úkoly zpracovává student písemně na základě předem stanovené formy (esej, prezentace, resume, anotace, konspekt).

Garant

Mgr. Ema Hrešanová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ema Hrešanová, Ph.D.