Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do sociologie (KSS / FUSOC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / FUSOC - Úvod do sociologie, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah cvičení je zaměřen na následující problémové okruhy:Sociologie 2. poloviny 19. století. Sociologie po 2. světové válce (chicagská škole, studium ekologických komunit. Problémy urbanizace a industrializace.Sociologie kultury, vzdělání, sportu, komunikace, současné sociologie.

Získané způsobilosti

student je schopen:- analyzovat sociální prostředí , ve kterém žije a pracuje- aplikovat vybrané metody a techniky sociologického výzkumu v praxi- využít získané poznatky ze sociologie k pochopení života různých skupin ve společnosti- hodnotit výsledky konkrétních opatření ve společnosti (např. sociální bydlení, život minoritních skupin ve společnosti aj.)- zaujímat stanoviska ke konkrétním problémům ( sociální spravedlnost, nerovnost).

Literatura

Articles sélectionnées a Internet. Baudrillard, Jean. La société de consommation : ses mythes, ses structures. [Paris] : Denoël, 1990. ISBN 2-07-032349-8.

Požadavky

Obsah, organizace a podmínky zápočtu:Podmínkou získání zápočtu je úspěšná prezentace řešení zadaného tématu a aktivní účast studenta na cvičeních.

Garant

PhDr. Věra Dvořáková