Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kvalitativní sociologická data (KSS / KLAS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / KLAS - Kvalitativní sociologická data, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

typy a zdroje dat (audio, vizualnich, textovych)Sber dat a terenni cviceniZaznam dat a jejich ochranazpracovani a kodovani datvizualizace datdalsi analyticke technikyzpracovani vyzkumneho projektupsani jako analyza datpráce se softwarem usnadnujicim analýzu kvalitativnich dat (QDAS)samostatné zpracování výzkumné zprávy

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni:- formulovat výzkumnou úlohu- navrhnout vhodný výzkumný design- zvolit vhodná data- získat vhodná data- zvolit vhodnou metodu analýzy dat- ovládat program ATLAS.ti- odhadnout možnosti analýzy kvalitativních dat pomocí programu ATLAS.ti- analyzovat kvalitativní data pomocí programu ATLAS.ti- vyhodnotit získaná data- interpretovat výsledky- prezentovat výsledky a jejich interpretaci formou výzkumné zprávy

Literatura

Muhr, T. User s Manual for ATLAS.ti 5.0. (2nd Edition). Berlin. Scientific Software Development., 2004. Konopásek, Z. Co si počít s počítačem v kvalitativním výzkumu: program ATLAS/ti v akci. Biograf 12. pp. 71-110., 1997.

Požadavky

Nezbytnou součástí kurzu je průběžné zpracování studijních úkolů, které je řízené vyučujícím. Texty určené pro studijní úkoly zpracovává student písemně na základě předem stanovené formy (esej, prezentace, resume,anotace, konspekt).Studenti se orientují v probírané literatuře.Studenti vypracují:- kritické reflexe zadané literatury- návrh výzkumu- zprávu ze sběru dat- vlastní analýzu dat- zprávu z výzkumuStudenti připomínkují návrhy výzkumu svých kolegů.Studenti si samostatně opatří vhodná data.Studenti prezentují předběžnou verzi výzkumné zprávy.Studenti připomínkují předběžné verze výzkumných zpráv svých kolegů.Studenti obhájí svou finální výzkumnou zprávu.

Garant

Mgr. Ema Hrešanová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ema Hrešanová, Ph.D.Mgr. Alena Pařízková, Ph.D.