Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výzkumné kolokvium (KSS / KOL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / KOL - Výzkumné kolokvium, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- diskuse vlastních výzkumných projektů- obecné otázky sociologické metodologie- prezentace výzkumu- vizualizace dat- etické otázky výzkumu

Získané způsobilosti

Precizně formulovat výzkumnou otázkuZvolit vhodnou metodu sběru a analýzy datProvést analýzu datSepsat výzkumnou zprávuPrezentovat výsledky v semináři

Literatura

Becker, Howard S. Tricks of the trade : how to think about your research while you re doing it. Chicago : Chicago university press, 1998. ISBN 0-226-04124-7.Emerson, Robert M.; Fretz, Rachel I. Writing ethnographic fieldnotes. Chicago : The University of Chicago Press, 1995. ISBN 0-226-20681-5.Becker, Howard Saul. Writing for social scientists : how to start and finish your thesis, book, or article. Chicago : University of Chicago Press, 1986. ISBN 0-226-04108-5.Francis, D. W.; Hester, Stephen. An invitation to ethnomethodology : language, society and social interaction. 1st ed. London : SAGE Publications, 2004. ISBN 0-7619-6641-2.Lofland, John; Lofland, Lyn H. Analyzing social settings : a guide to qualitative observation and analysis. Belmont : Wadsworth Publishing Company, 1995. ISBN 0-534-24780-6.

Požadavky

Hodnocení práce v kurzu je založeno na aktivní participaci na seminářích stejně jako na písemné práci, která shrnuje pokrok, jehož účastníci dosáhli na svém vlastním projektu (shrnutí dosavadní zkušenosti, návrh výzkumného nástroje, předběžná analýza dat, metodologické poučení a jiné).Seminář se podle společného zájmu účastníků věnuje kvalitativním i kvantitativním výzkumným technikám. Kurz je určen pro studenty, kteří již absolvovali nejen úvodní sekvenci Metody výzkumu 1 a 2, ale absolvovali ještě nejméně dva jiné povinně volitelné metodologické kurzy.

Garant

PhDr. Jaroslava Hasmanová Marhánková, Ph.D.