Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociologie migrace (KSS / SMIA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / SMIA - Sociologie migrace, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Teorie migrace2) Směry a vzorce migrace3) Gender a migrace4) Transnacionalismus5) Vzorce integrace, adaptace a asimilace6) Migrace a etnicita7) Migrace v kontextu České republiky

Získané způsobilosti

Studenti se budou schopni orientovat v tématu mezinárodní migrace. Budou znát základní teoretické a metodologické přístupy ke studiu dané problematiky. Dále budou schopni identifikovat společenské, ekonomické, politické a historické faktory působicí na migrační proces v kontextu konkrétního prostoru - České republiky.

Literatura

Metz-Gockel, Sigrid; Morokvasic, Mirjana; Münst, Senganata A. Migration and mobility in enlarged Europe : a gender perspective. Opladen : Barbara Budrich, 2008. ISBN 978-3-86649-108-3.Brettell, Caroline B.; Hollifield, James Frank. Migration theory : talking across disciplines. 2nd ed. New York : Routledge, 2008. ISBN 0-415-95427-4.Portes, A., J. DeWind. Rethinking Migrational Perspecives. New Theoretical and Empirical Perspecives. New York: Berghahn Books, 2008. Castles, Stephen; Miller, Mark J. The age of migration. 3rd ed. New York : The Guilford Press, 2003. ISBN 978-1-572-30900-5.

Požadavky

Písemná práce, písemný zkouškový test.Nezbytnou součástí kurzu je průběžné zpracování studijních úkolů, které je řízené vyučujícím. Texty určené pro studijní úkoly zpracovává student písemně na základě předem stanovené formy (esej, prezentace, resume, anotace, konspekt).Kurz je vyučován v anglickém jazyce.

Garant

Mgr. Alena Pařízková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Alena Pařízková, Ph.D.