Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociologie rozvoje (KSS / SROF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / SROF - Sociologie rozvoje, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.co je to rozvoj; 2. modernizační přístup a chudoba; 3. sociální a kulturní překážky rozvoje; 4. rozvoj a strukturální závislost;5. rozvoj a odpovědi na změnu; 6. problémy plánované sociální změny; 7. rozvoj a globalizace; 8.rozvoj, gender a lidská práva; 9. rozvoj a životní prostředí; 10.rozvoj a humanitární pomoc; 11. rozvoj, transformace a střední Evropa, 12. rethinking development

Získané způsobilosti

Na základě obsahu kurzu studenti:a) budou schopni popsat souvislosti mezi regionálním rozvojem a modernizačním přístupem;b) pochopí kontextuální a institucionální předpoklady rozvoje;c) porozumí souvislosti mezi problematikou regionálního rozvoje a sociální změny v současné společnosti.

Literatura

Doplní vyučující.

Požadavky

Kurz je rozdělen na dvě části. V první - teoretizující části se od studentů předpokládá aktivní účast na semináři, v němž budou vstupovat do diskuze na základě předepsané seminární literatury. V druhé - tématické části studenti budou prezentovat zadané téma, které bude zpracováno za pomocí přidělené literatury. Rozdělení studentů do jednotlivých tématických bloků budou studenti během úvodního semináře kurzu.Nezbytnou součástí kurzu je průběžné zpracování studijních úkolů, které je řízené vyučujícím. Texty určené pro studijní úkoly zpracovává student písemně na základě předem stanovené formy (esej, prezentace, resume, anotace, konspekt).Kurz je vyučován v angličtině.

Garant

PhDr. Tomáš Kobes, Ph.D.