Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tradice myšlení o společnosti (KSS / TMS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / TMS - Tradice myšlení o společnosti, Fakulta filozofická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Předpoklady klasického sociologického myšlení a problém institucionalizace sociologie2. Spravedlnost a společenská smlouva3. Francouzské sociologické myšlení a veřejné mínění4. Francouzské sociologické myšlení a vymezení sociality jako věci5. Britské sociologické myšlení a nonkonformizmus6. Britské sociologické myšlení a vyjevování skrytého zákona7. Německé sociologické myšlení a německá idealistická filozofie8. Německé sociologické myšlení a problém smyslu9. Nelogické myšlení jako předmět sociologického zájmu10. Americké sociologické myšlení a sociální darwinizmus11. Americké sociologické myšlení a problém interakce12. Role žen v klasickém sociologickém myšlení

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni: - vymezit klasické sociologické myšlení a popsat jeho teoretická východiska- popsat sociokulturní kontext klasického sociologického myšlení- popsat shodné a rozdílné znaky francouzského, britského, německého a amerického sociologického myšlení.

Literatura

Latour, B. Nikdy sme neboli moderní. Bratislava, Kalligram, 2003. Ritzer, George; Goodman, Douglas J. Sociological theory. Boston : McGraw-Hill, 2003. ISBN 007-123267-2.Ritzer, George. The Blackwell companion to globalization. Oxford : Blackwell, 2006. Turner S., Bryan. Classical Sociology. Cuin, Charles-Henry; Gresle, François. Dějiny sociologie. Praha : SLON, 2004. ISBN 80-86429-33-4.Sibeon, Roger. RethinkingSocialTheory. Spangenburk, Ray; Moser K. Diane. The Riseof Reason. Burke, James. TheDayTheUniverseChanged.

Požadavky

Znalost předepsané studijní literatury a závěrečný test.

Garant

PhDr. Tomáš Kobes, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Tomáš Kobes, Ph.D.