Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biologie člověka (CBG / BICL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CBG / BICL - Biologie člověka, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy obecné biologie. Cytologie a histologie. Základy anatomie a fyziologie člověka. Ontogeneze člověka. Genetika člověka. Ontogenetický vývoj člověka. Růst. Zásady zdravé výživy. První pomoc.

Získané způsobilosti

Student bude mít znalosti fylogeneze, anatomie, fyziologie, ontogeneze a genetiky člověka v rozsahu daném přednáškami a poskytnutými materiály.

Literatura

Hajniš, Karel. Anatomie člověka pro biology. Díl 2, Nervová soustava, kůže a její deriváty, smyslové orgány. Jinočany : H & H, 1993. Machová, Jitka. Biologie člověka pro učitele. Praha : Karolinum, 2002. ISBN 80-7184-867-0.Hořejší, Jaroslav. Lidské tělo : srozumitelný a zevrubný průvodce po strukturách a funkcích lidského organismu. Bratislava : Gemini, 1992. ISBN 80-85265-59-1.Dylevský, I. - Trojan, S. Somatologie I,II. Avicenum Praha, 1990.

Požadavky

Prokázání znalosti přednášené látky. Zápočtový test.

Garant

Mgr. Petra Vágnerová

Vyučující

Mgr. Alena Dostálová, Ph.D.Mgr. Jiří Kout, Ph.D.Mgr. Alena Dostálová, Ph.D.Mgr. Jiří Kout, Ph.D.