Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Botanika systematická 1 (CBG / BOT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CBG / BOT1 - Botanika systematická 1, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy botanické systematiky a taxonomie. Organismy řazené mezi rostliny a tzv. nižší rostliny. Houby (Fungi) - postavení v systému, znaky významných taxonomických skupin, životní cykly, zástupci. Sinice (Cyanobacteria) jako prokaryotické organismy s rysy rostlinného metabolismu - postavení v systému, znaky významných taxonomických skupin, životní cykly, zástupci. Řasy (Algae) - postavení v systému, znaky významných taxonomických skupin, životní cykly, zástupci. Lišejníky(Lichenes) jako podvojné organismy - systematické zařazení, stavba, rozmnožování, zástupci.

Získané způsobilosti

Student zvládne problematiku systematického členění organismů skupin tzv. bezcévných rostlin, bude schopen charakterizovat jednotlivé dílčí celky z hlediska morfologického, fyziologického, ekologického a taxonomického.Student bude schopen prakticky rozpoznávat významné zástupce probíraných taxonomických skupin.

Literatura

Kalina, T. et Váňa, J. Sinice, řasy, houby, mechorosty a podobné organismy v současné biologii. Praha, 2005. Graham, L. E. et Wilcox, L. W. Algae. 2000.

Požadavky

Prokázání znalosti přednášené látky, zápočtový test a zvládnutí praktické poznávací části k zápočtu, odevzdání protokolů ze cvičení.

Garant

Mgr. Veronika Kaufnerová

Vyučující

Mgr. Veronika KaufnerováMgr. Jiří Kout, Ph.D.Mgr. Petra VágnerováMgr. Veronika KaufnerováMgr. Petra Vágnerová