Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomová práce 1 (CBG / DP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CBG / DP1 - Diplomová práce 1, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Diplomová práce je výstupním projektem navazujícího magisterského studijního programu a je nutnou podmínkou pro vykonání státní závěrečné zkoušky v příslušném studijním oboru. Student si volí jedno z témat vypsaných Centrem biologie, geověd a envigogiky či své téma, které schválí vedoucí práce. Centrum rovněž stanovuje harmonogram práce.Pravidelné konzultace s vedoucím či konzultantem studenta připravují na zvládnutí formální stránky textu a splnění požadavků kladených v tomto směru na práci. Studenta seznamují se strukturou práce, metodou rešerše, citační etikou, zdroji literatury. V závěru student prezentuje pokrok na své kvalifikační práci před širším publikem na kolokviu.

Získané způsobilosti

Student dokáže identifikovat hlavní cíle práce a pomocí adekvátních nástrojů dojde k jejich naplnění. Zvládne kriticky posoudit dostupné literární zdroje. Na základě diskuze vlastních výsledků s relevantními zdroji si student osvojí především schopnost:- statisticky zpracovat data,- analyzovat získaná data,- diskutovat výsledky,- sestavit kvalifikační práci splňující formální požadavky,- srozumitelnou formou a vlastními slovy prezentovat kvalifikační práci před širším plénem.

Literatura

Boldiš, P. Bibliografické citace podle ČSN ISO 690 a ČSN ISO 690-2. Část 1 - Citace: metodika a obecná pravidla. 2004. časopis Arnica. Plzeň. Dle zadání tematiky. http://is.muni.cz/elportal/estud/ff/js07/informace/materialy/kurz_prace_s_informacemi.htmlOn-line katalogy knihoven. On-line katalogy knihoven.

Požadavky

Prezentace zadání diplomové práce (název, cíle, hypotézy, literatura, metodika) na kolokviu. Pravidelné konzultace s vedoucím diplomové práce spojené s průběžným hodnocením pokroku.

Garant

RNDr. Klára Vočadlová, Ph.D.

Vyučující

Doc. RNDr. Pavel Mentlík, Ph.D.