Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět GIS in Physical Geography (CBG / EGISF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CBG / EGISF - GIS in Physical Geography, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náplň seminářů1. opakování základních operací v GIS (načtení témat, přibližování, oddalování, měření, souřadné systémy v GIS, atributy, metadata a tvorba mapových výstupů).2. opakování základních operací v GIS obalová zóna, průnik, oříznutí.3. Projekt v GIS - pojmový model.4. vektorová a rastrová témata, deklasifikace, funkce lokální, fokální a zonální.5. interpolace povrchů: IDW, Spline a Kriging.6. triangulace, práce ve 3D prostředí, tvorba digitálního modelu reliéfu.7.-12. Práce na dvou projektech z fyzické geografie v GIS ? témata: glaciální geomorfologie, analýza rozložení geomorfologických procesů, Geomorfologický informační systém.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen:- aplikovat základní nástroje GIS při řešení fyzickogeografických problémů;- zvládnout práci s různými typy geografických dat a databází;- analyzovat zadaný fyzickogeografický problém, navrhnout postup jeho řešení (definovat hypotézy), určit vhodné nástroje GIS a jejich pořadí - sestavit pojmový model, verifikovat výsledky (hypotézy);- uvést příklady užití GIS v jednotlivých oborech fyzické geografie;- srovnat příklady využití GIS v humánní a fyzické geografii.

Literatura

Burrough, Peter A.; McDonnell, Rachael A. Principles of geographical information systems. 1st ed. repr. Oxford : Oxford University Press, 1998. ISBN 0-19-823365-5.McCoy, Jill; Johnston, Kevin. Using ArcGIS spatial analyst. Redlands : ESRI, 2001. ISBN 1-58948-005-8.Booth, Bob. Using ArcGIS 3D Analyst. Redlands: ESRI. 2000. 2001.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích - zpracování seminárních protokolů. Písemný test.

Garant

Doc. RNDr. Pavel Mentlík, Ph.D.