Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hygiena a školní zdravotnictví (CBG / HŠZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CBG / HŠZ - Hygiena a školní zdravotnictví, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod, životní prostředí člověka2. Ontogeneze člověka3. Nemoci dětského věku - akutní4. Nemoci dětského věku - chronické5. Výživa dětí a pitný režim6. Úrazy a první pomoc7. Závislosti8. Hygiena školního prostředí9. Hygiena vyučování10. Výchova ke zdraví11. Legislativa týkající se zdraví žáků a zdravého prostředí školy.

Získané způsobilosti

Student bude schopen uvažovat o výuce a školním prostředí v širších souvislostech. Bude se orientovat v problematice hygieny školního prostředí, zdravého životního stylu, epidemiologie atd.

Literatura

Kantor, Milan. Co má znát a umět každý učitel : Výběr nejdůležitějších poznatků týkajících se bezpečnosti a ochrany zdraví ve škole a repetitórium základů první pomoci při náhlém postižení zdraví : Určeno stud. 4. roč. učitelství 1. stupnZŠ a 5. roč. učitelst. Plzeň : Západočeská univerzita, 1993. ISBN 80-7043-076-1.Fišer, Jiří. Školní zdravotnictví : Vysokošk. učebnice pro posl. fakult připravujících učitele. 2., upravené vyd. Praha : SPN, 1987. Kantor, Milan. Výchova ke zdraví : Poznámky pro budoucí i současné učitele. Plzeň : Západočeská univerzita. Pedagogická fakulta, 1994. ISBN 80-70430113-X.Kantor, Milan. Základy somatopatologie pro studující učitelství a bakalářského studia sociální práce 1 a 2. 2002. Kotulán, J. Zdravotní nauky pro pedagogy. 1999.

Požadavky

Aktivní účast a splnění zápočtového testu.

Garant

Mgr. Petra Vágnerová

Vyučující

Mgr. Alena Dostálová, Ph.D.Mgr. Petra Vágnerová