Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratorní metody v biologii 1 (CBG / LMBI1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CBG / LMBI1 - Laboratorní metody v biologii 1, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Základy práce s biologickým materiálem.2. Legislativní podmínky práce s biologickým materiálem.3.- 6. Mikroskopické metody - světelná mikroskopie,7.- 8. Elektronová mikroskopie,9. Speciální mikroskopické techniky.10.-11. Příprava mikroskopických preparátů (nativní a trvalé preparáty).12. Metody barvení a barviva.13. Kultivace autotrofních a heterotrofních organismů.14. Zápočtový testPraktika:Praktické cvičení k vybraným laboratorním metodám, návštěva speciálních pracovišť, kde se využívají různé laboratorní metody.

Získané způsobilosti

Student pochopí fyzikální principy a rozdíly ve fungování klasického světelného mikroskopu, fluorescenčního, konfokálního a elektronového mikroskopu. Student se naučí zacházet s fluorescenčním mikroskopem, s laboratorními přístroji, pochopí jejich funkci, naučí se vyrábět různé druhy trvalých preparátů, využívat barviva, pracovat se sterilním materiálem, naučí se kultivovat autotrofní a heterotrofní organismy.

Literatura

Lang. Biologická školní technika. Praha, 1963. Němec. Botanická mikrotechnika. Praha, 1962. Kolektiv autorů. Mikroskopická technika. Paha, 1956. Wolf . Mikroskopická technika. Praha, 1954. Alberts, B. a kol. Základy buněčné biologie : úvod do molekulární biologie buňky. Ústí nad Labem: Espero Publishing, 1998. ISBN 80-902906-2-0.Lang. Zoologické praktikum. Praha, 1954.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních. Odevzdání protokolu na konci každého cvičení. Zápočtový test.

Garant

Mgr. Jaroslav Pavelka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jaroslav Pavelka, Ph.D.Mgr. Michaela JízbováMgr. Jaroslav Pavelka, Ph.D.