Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Paleobiologie (CBG / PABI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CBG / PABI - Paleobiologie, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Metody studia fosilií, vznik a zachování fosilií.2) Tafonomie. Význačná naleziště fosilií v ČR a ve světě.3) Vznik života.4) Vývoj života v prekambriu (vznik planktonu, bentosu, vendská fauna, první skeletální organismy).5) Biomineralizace a vznik skeletů.6) Evoluční fauny a hromadná vymírání.7) Paleoekologie a rekonstrukce mořských ekosystémů.8) Evoluce mořských planktonních společenstev. Evoluce útesů. Paleobiogeografie.9) Systematický přehled v paleontologii významných skupin rostlin s důrazem na naše území.10) Systematický přehled v paleontologii významných skupin bezobratlých živočichů s důrazem na naše území (trilobiti, graptoliti, mikrofosilie).11) Systematický přehled v paleontologii významných skupin bezobratlých živočichů s důrazem na naše území (brachiopodi, mechovky).12) Systematický přehled v paleontologii významných skupin bezobratlých živočichů s důrazem na naše území (ostnokožci, žahavci).13) Systematický přehled v paleontologii významných skupin bezobratlých živočichů s důrazem na naše území (měkkýši).14) Systematický přehled v paleontologii významných skupin bezobratlých živočichů s důrazem na naše území (malé kmeny bezobratlých, ichnofosilie).

Získané způsobilosti

Student si osvojí základní znalosti o historickém vývoji Země a organismů. Získá znalost o vymřelých a evolučně významných skupinách fosilních rostlin a živočichů.

Literatura

Andrews, Peter. Dějiny planety Země. Praha : Knižní klub, 1998. ISBN 80-7176-722-0.Chlupáč, Ivo. Geologická minulost České republiky. Praha : Academia, 2002. ISBN 80-200-0914-0.Briggs, D. E. - Crowther, P. R. Palaeobiology. Blackwell Science, 2001. Špinar, Zdeněk Vlastimil. Paleontologie. Praha : SNTL, 1986. Kachlík, V. Vývoj organismů a jejich stratigrafický význam. Karolinum Praha, 1992.

Požadavky

Zápočtový test, prokázání praktické znalosti základních demonstrovaných skupin vymřelých rostlin a živočichů.

Garant

Doc. RNDr. Michal Mergl, CSc.

Vyučující

Doc. RNDr. Michal Mergl, CSc.Doc. RNDr. Michal Mergl, CSc.