Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zoologie systematická 2 (CBG / ZOO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CBG / ZOO2 - Zoologie systematická 2, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Charakteristika strunatců a jejich postavení v živočišné říši.2. Charakteristika, systém a morfologie podkmenů Urochordata, Cephalochordata a Vertebrata.3. Nadtřída Agnatha. 4.-6. Nadtřída Gnathostomata: třídy Placodermi, Acanthodii, Myxini, Cephalaspidomorphi, Chondrichthyes, Sarcopterygii, Actinopterygii, (charakteristiky, anatomie, morfologie a systém po významné čeledi a druhy s důrazem na faunu České republiky a Evropy).7. Třída Amphibia (charakteristiky, anatomie, morfologie a systém po významné čeledi a druhy s důrazem na faunu České republiky a Evropy).8.-9. Třída Reptilia (charakteristiky, anatomie, morfologie a systém po významné čeledi a druhy s důrazem na faunu České republiky a Evropy).10.-11. Třída Aves (charakteristiky, anatomie, morfologie a systém po významné čeledi a druhy s důrazem na faunu České republiky a Evropy).12.-13. Třída Mammalia (charakteristiky, anatomie, morfologie a systém po významné čeledi a druhy s důrazem na faunu České republiky a Evropy).

Získané způsobilosti

Student získá znalost morfologie, anatomie, ekologie a ekonomického významu základních skupin pláštěnců, kopinatců a obratlovců, osvojí si schopnost rozpoznávat základní druhy obratlovců naším evropské a světové fauny.

Literatura

Rosypal, Stanislav. Fylogeneze, systém a biologie organismů : Celost. vysokošk. učebnice pro stud. pedag. a přírodovědeckých fakult. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1992. ISBN 80-04-22815-1.Sigmund, Leo; Bajtlerová, Pěva. Pitevní a osteologické praktikum obratlovců : Určeno pro posl. fak. přírodovědecké. 3. vyd. (v St. pedag. nakl.adatelství 1. vyd.). Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1990. ISBN 80-7066-200-X.Gaisler, J. - Zejda, J. Savci. Aventinum Praha, 1997. Sigmund, L. a kol. Zoologie strunatců. Karolinum Praha, 1994.

Požadavky

Prokázání znalosti přednášené látky, zápočtový test a zvládnutí praktické poznávací části k zápočtu, odevzdání protokolů ze cvičení.

Garant

Mgr. Jiří Kout, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Kout, Ph.D.Mgr. Jiří Kout, Ph.D.