Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk 2 (KAN / 9AJ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAN / 9AJ2 - Anglický jazyk 2, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti si budou osvojovat další jazykové prostředky a dále rozvíjet řečové dovednosti. Budou si rozšiřovat slovní zásobu umožňující komunikaci v běžném denním styku v rámci známých situací a témat. Budou se učit správně používat některé jednoduché gramatické struktury. V oblasti mluvnice účastníci získají a prakticky procvičí základní znalosti ze syntaxu a morfologie: pevné postavení větných členů ve větě jednoduché, identifikace nesložitých souvětí, způsoby připojování vět vedlejších, pravidla tvoření plurálu podstatných jmen, stupňování přídavných jmen, tvoření a užití některých slovesných časů včetně stránky fonologické a pravidla užívání členu určitého a neurčitého.Výslovnost bude dále procvičována tak, aby byla srozumitelná pro rodilé mluvčí. Výcvik pravopisu se zaměří na opisování krátkých vět, které se týkají každodenního života. Účastníci budou používat jednoduché každodenní způsoby pozdravů, oslovení a společenské konverzace. Poslechové texty budou obsahovat fráze a nejběžnější slovní zásobu vztahující se k oblastem, které se účastníků bezprostředně týkají (např. základní informace o nich, jejich rodinách, nakupování, místopisu, zaměstnání apod.). Budou procvičovat pochopení smyslu krátkých jasných, jednoduchých zpráv a hlášení. Texty ke čtení budou krátké a jednoduché a účastníci budou procvičovat vyhledávání konkrétních předvídatelných informací v jednoduchých každodenních materiálech, např. v inzerátech, prospektech, jídelních lístcích, jízdních řádech. Účastníci budou procvičovat psaní krátkých jednoduchých poznámek a zpráv týkajících se jejich základních potřeb. Budou procvičovat psaní jednoduchých osobních dopisů. Budou upevňovat a rozvíjet psanou podobu jazyka.

Získané způsobilosti

Student je schopen porozumět hovoru o základních tématech, jako osobní informace, rodina, nakupování cestování atd. porozumět základnímu obsahu prostých zpráv a sdělení;číst texty obsahující předvídatelnou informaci, jako jsou jízdní řády, jídelníčky, reklamy, jednoduché příběhy; porozumět popisům událostí, pocitů a přáním v osobních dopisech;komunikovat a reagovat v jednoduchých rutinních situacích, případně i udržet konverzaci;užívat jednoduché obraty k popsání sebe, své rodiny, vzdělání a práce, volnočasových aktivit.GramatikaStudent je schopen:tvořit a užívat některé slovesné časy,určit postavení větných členů ve větě jednoduché,identifikovat nesložitá souvětí, připojovat věty vedlejší, tvořit a užívat plurál podstatných jmen, stupňovat přídavná jména dle daných pravidel,užívat člen určitý a neurčitý.

Literatura

Oxenden,C. & Latham-Koenig, C. New English File. Pre-intermediate. Multipack A. OUP. Oxford, 2005. ISBN 0-19-451826-4.Coe,N., M.Harrison & Paterson,K. Oxford Practice Grammar. OUP. (s výkladem v češtině).

Požadavky

Požadavky, které musí být splněny k udělení zápočtu:Účast na seminářích je povinná. Vyžaduje se splnění všech dílčích úkolů v daných termínech (4x psaní; 2x čtení; listening; ústní interakce; mluvnice). Předložení čtenářského deníku.Úspěšné absolvování 4 dílčích a souhrnného testu.

Garant

Mgr. Danuše Hurtová