Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Britská kulturní studia (KAN / ABKS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAN / ABKS - Britská kulturní studia, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do předmětu, definice "Britishness", historie, politika, královna a Spojené království, poválečná Británie, Falklandy, Skotsko, Wales a země duchů, Irsko a otázka Irska, regionální identita

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni - popsat britskou národní identitu (různorodost kultur na britských ostrovech v současné době, proměny této identity pod vlivem společenských změn a v kontextu sjednocující se Evropy), tradiční národní symboly v současné britské společnosti, regionální identita a její odraz v literatuře (např. dilo Tonyho Harrisona, Herberta Williamse a Gerryho Adamse).

Literatura

Strinati, D. An Introduction to Theories of Popular Culture. London, Routledge, 2004. Storry, Mike; Childs, Peter. British cultural identities. 1st publ. London ; Routledge, 1997. ISBN 0-415-13699-7.Turner, G. British Cultural Studies. London, Routledge, 1996. Storey, J. Cultural Studies & The Study of Popular Culture. Edinburgh, Edinburgh University Press, 1996. Storey, J. (ed). Cultural Theory and Popular Culture. London, Prentice Hall, 1998. Wierzbicka, A. Understanding Cultures Through Their Key Words. Oxford, OUP, 1997.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, jedna presentace, úspěšné splnění testů.

Garant

Bc. et Mgr. Andrew Tollet, M.Litt.

Vyučující

Bc. et Mgr. Andrew Tollet, M.Litt.