Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Remediální gramatická cvičení (KAN / AGCR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAN / AGCR - Remediální gramatická cvičení, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět procvičuje jevy probírané v předmětu "Morfologie". Pozornost je zaměřena zvláště na jevy interferenční, především v oblasti gramatických kategorií substantiv, determinátorů, zájmen, sloves a v oblasti předložek. Osnovu kurzu tvoří cvičení doplňovací, substituční, překladová a posléze komunikační, směřující k získání aktivní znalosti určitého gramatického jevu a k získání jistoty a pohotovosti v aplikaci gramatických znalostí jak v projevu písemném, tak i mluveném.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni? Popsat systém slovních druhů v AJ, ? Rozlišit slovní druhy? Chápat význam ohebnosti slovních druhů v AJ? kategorizovat slovní druhy

Literatura

Vincey, M. Advanced Language Practice. UK: Macmillan Education, 2004. Greenbaum, Sidney; Nelson, Gerald. An introduction to English grammar. 2nd ed. London : Pearson, 2002. ISBN 0582437415.Dooley, J., Evanse, V. Grammarway - Level 4. UK: Express Publishing, 1999. Dušková, Libuše. Morfologie současné angličtiny : sbírka cvičení, příkladů a textů k morfologickému rozboru. 1. vyd, dotisk. Praha : Karolinum, 2003. ISBN 80-246-0176-1.Peters, Sarah; Gráf, Tomáš. Nová cvičebnice anglické gramatiky. 1. vyd. Praha : Polyglot, 1998. ISBN 80-86195-00-7.

Požadavky

Docházka a aktivní účast na cvičení, souhrnný testAttendance, active participation, final test

Garant

PhDr. Mgr. Jarmila Petrlíková, Ph.D.