Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk 3 (KAN / AJ3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAN / AJ3 - Anglický jazyk 3, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Bude rozšiřována slovní zásoba v rámci témat týkajících se každodenního života a bude procvičováno její použití. Bude rovněž procvičován repertoár běžných gramatických prostředků a vzorců v rámci snadno předvídatelných situací. Dále bude pokračovat výcvik srozumitelné výslovnosti. Účastníci se budou aktivně zapojovat do situací, které mohou nastat při cestování v oblasti, kde se mluví cílovým jazykem. Budou se aktivně zapojovat do rozhovorů o tématech, která jsou jim známá, o něž se zajímají nebo která se týkají každodenního života (např. rodiny, koníčků, práce, cestování a aktuálních událostí). Budou procvičovat vyprávění příběhů, přiblížení obsahu filmu nebo knihy a vyjádření své reakce. Poslechové texty budou delší, vyslovovány zřetelně a s všeobecně známým přízvukem. Účastníci budou procvičovat porozumění hlavním myšlenkám nekomplikovaných faktografických textů o běžných tématech, se kterými se setkávají v práci, ve škole a ve volném čase. Texty ke čtení budou používat slovní zásobu často užívanou v každodenním životě nebo která se vztahuje k práci účastníků. Účastníci budou procvičovat psaní jednoduchých souvislých textů na témata, která dobře znají nebo která je osobně zajímají. Výcvik pravopisu se zaměří na vytváření srozumitelných souvislých textů s použitím správného pravopisu, interpunkce a úpravy.LexikologieTeoretický výklad bude doplněn praktickými aktivitami, které jsou modelovány tak, aby byly zároveň využitelné v učitelské praxi na 1.stupni ZŠ. Kurz lexikologie významně přispěje k rozšíření slovní zásoby a k orientaci v lexiku anglického jazyka.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni- porozumět běžným tématům, se kterými se setkávají v práci, ve škole, ve volném čase, atd., a hovořit o nich; porozumět smyslu mnoha rozhlasových a televizních programů týkajících se současných událostí nebo témat souvisejících s oblastmi jejich osobního či pracovního zájmu, pokud jsou vysloveny poměrně pomalu a zřetelně;- porozumět textům, které obsahují slovní zásobu často užívanou v každodenním životě nebo které se vztahují k jejich práci;- porozumět popisům událostí, pocitů a přáním v osobních dopisech;- komunikovat ve většině situací, které mohou nastat při cestování v oblasti, kde se tímto jazykem mluví; - spontánně hovořit o tématech, která jsou mu známá, o něž se zajímají nebo která se týkají každodenního života.Lexikologie:Studenti jsou schopni- identifikovat základní vztahy mezi lexikálními jednotkami (polysemie, homonymie, synonymie, antonymie); - vysvětlit hlavní způsoby tvoření slov v angličtině; - poznat rozdíly v lexiku mezi dvěma nejrozšířenějšími regionálními variantami - britskou a americkou angličtinou - aktivně pracovat se slovníkem.

Literatura

Oxenden,C. & Latham-Koenig, C. New English File Intermediate - Multipack A. Oxford : Oxford University Press, 2005. ISBN 987-0-19-451830-7.Coe, N., M. Harrison & Paterson, K. Oxford Practice Grammar. OUP. ISBN 987-0-19-457975-9.Peprník, J. Anglická lexikologie. Olomouc, UP Olomouc, 1992. Redman, Stuart. English vocabulary in use : pre-intermediate and intermediate. 1 st pub. Cambridge : Cambridge University Press, 1997. ISBN 0-521-55737-2.

Požadavky

Zápočet:Účast na seminářích je povinná. Vyžaduje se splnění všech dílčích úkolů v daných termínech (4x psaní; 2x čtení; listening; ústní interakce; lexikologie). Předložení čtenářského deníku.Úspěšné absolvování 4 dílčích a souhrnného testu. Zkouška:Ústní zkoušku lze složit po předchozím úspěšném absolvování závěrečného testu. Obsahem bude jak ústní produkce, tak interakce na základě daných situací.

Garant

PhDr. Naděžda Stašková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Danuše Hurtová