Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lexikální cvičení (KAN / ALC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAN / ALC - Lexikální cvičení, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je doplněním povinného předmětu Lexikologie a poskytuje další prostor k procvičování probraných lexikálních jevů ve cvičeních a autentických textech. Praktickou formou rozšiřuje a prohlubuje znalost, rozsah a schopnost správného použití slovní zásoby a schopnost prakticky aplikovat znalosti z oblasti lexikální sémantiky, lexikální morfologie, frazeologie a lexikografie.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni- uplatnit v praktické komunikaci nově nabytou slovní zásobu,- identifikovat, interpretovat a v praxi aplikovat sémantické vztahy mezi lexikálními jednotkami ve struktuře anglického lexika,- identifikovat jednotlivé slovotvorné metody a postupy užité v anglické slovotvorbě a tuto schopnost uplatnit při lexikální analýze textu,- tvořit slova odvozená pomocí osvojených anglických slovotvorných metod a postupů.

Literatura

Thomas, B. J. Advanced vocabulary and idiom. 2nd ed., 1st ed. by Thomas Nelson and Sons Ltd. Edinburgh : Nelson, 1991. ISBN 0-17-556026-9.Seidl, Jennifer. English idioms : exercises on idioms. 2nd ed., 2nd ed. Idioms in practice. Oxford : Oxford University Press, 1991. ISBN 0-19-432772-8.Peprník, J. English lexicology. 2. vyd, dotisk. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2003. ISBN 80-244-0265-3.Seidl J. Exercises on Idioms. Oxford, OUP, 1989. Driscoll L. Vocabulary in Practice 5,6. Cambridge, CUP, 2005.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce, pravidelná domácí příprava - vypracování zadaných úkolů, samostatná prezentace z některé oblasti lexikologie, písemný test - 70%.

Garant

PhDr. Naděžda Stašková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Naděžda Stašková, Ph.D.