Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Literatura ve výuce angličtiny (KAN / ALIT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAN / ALIT - Literatura ve výuce angličtiny, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Literatura jako kulturní model, jako jazykový model, jako zdroj potěšení. Vliv literatury na rozvoj osobnosti. Literární kompetence. Znalost o literatuře versus znalost literatury. Přístupy k textu; přístupy a techniky orientované jednak na produkt, jednak na proces. Příprava na četbu literárního textu, techniky vlastního čtení, následné aktivity.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni* volit mezi různými přístupy k využití anglické literatury pro děti a literatury pro mládež a různými technikami, vzhledem k věku a jazykové způsobilostí žáků či studentů* navrhnout způsoby využití literatury ve výuce* vytvořit výukové materiály za použití literatury

Literatura

Ellison P. A Foreign Country. London, Hodder & Stoughton, 1992. Lazar G. Literature and Language Teaching. Cambridge, CUP, 1993. Collie J. & Slater S. Literature in the Language Classroom. Cambridge, CUP, 1987. Carter R. & Long M. N. Teaching Literature. Harlow, Longman, 1991. Carter, Ronald; Long, Michael N. The web of words : exploring literature through language : student s book. Repr. Cambridge : Cambridge University Press, 1990. ISBN 0-521-27772-8.Holmes V. L. & Moulton M. R. Writing Simple Poems. Cambridge, CUP, 2001.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích; vypracování tří domácích prací; předložení portfolia s texty a aktivitami vhodnými pro použití při výuce AJ

Garant

Mgr. Libuše Lišková, M.A.

Vyučující

Mgr. Libuše Lišková, M.A.