Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika angličtiny 2 (KAN / ME2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAN / ME2 - Didaktika angličtiny 2, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Dovednosti učitele: management výuky, vedení hodiny v cizím jazyce, cizí jazyk ve třídě.Výuka řečových dovedností: poslech, mluvení, čtení a psaní a jejich vzájemná integrace s důrazem na využití mezipředmětových vztahů.Komunikativní kompetence a její složky, implikace pro výuku.Projektové vyučování.Využití písní, říkanek, příběhů, dramatických prvků a jazykových her.

Získané způsobilosti

Student:vyjmenuje základní principy efektivního vedení hodiny v anglickém jazyce;vysvětlí a odůvodní volbu různých technik vedení hodiny; popíše principy a kroky výuky jednotlivých řečových dovedností; aplikuje teoretické poznatky výuky jednotlivých řečových dovedností při vlastní přípravě hodiny zaměřené na jednotlivé řečové dovednosti a to jak individuálně tak i integrovaně;identifikuje způsoby rozvoje klíčových kompetencí v rámci jazykových aktivit;vyhledá v odborné literatuře a na Internetu aktivity a ohodnotí jejich vhodnost ve vztahu k rozvoji jazyka jakož i klíčových kompetencí; ohodnotí své učitelské dovednosti a popíše své silné stránky jakož i problémové oblasti v základních didaktických dovednostech učitele anglického jazyka;? používá odbornou terminologii spojenou s obsahem předmětu.

Literatura

Slattery, Mary; Willis, Jane. English for Primary teachers: a handbook of activities and classroom language. Oxford: OUP, 2001. Phillips, Sarah; Maley, Alan. Drama with children. 1st pub. Oxford : Oxford University Press, 1999. ISBN 0-19-437220-0.Underwood, M. Effective Class Management. Harlow, Longman, 1987. Lewis, Gordon; Bedson, Günther; Maley, Alan. Games for children. 1st pub. Oxford : Oxford University Press, 1999. ISBN 0-19-437224-3.Phillips, D., Burwood, S. a H. Dunford. Projects with Young Learners. Oxford, OUP, 2002. Wright, A. & Haleem, S. Visuals for the Language Class. Harlow, Longman, 1991. Reilly, Jackie; Reilly, Vanessa. Writing with children. 1st pub. Oxford : Oxford University Press, 2005. ISBN 0-19-437599-4.Phillips, S. Young Learners. Oxford, OUP, 1999.

Požadavky

Samostatné práce/dílčí úkoly a) příprava a praktické předvedení použití některé vizuální pomůcky ve výuce angličtiny; b) detailní příprava na hodinu angličtiny se zaměřením na výuku řečových dovedností s využitím doplňkových materiálů dle vlastního výběru, (dle možností odučení hodiny a sebereflexní zhodnocení výstupu). Portfolio didaktických aktivit sloužící k rozvoji řečových dovedností (obsahující seznam užitečných zdrojů pro plánování a výuku anglického jazyka, včetně internetových zdrojů).Sebehodnocení dovedností v rámci European Portfolio for Student Teachers of Languages.Aktivní účast na seminářích a podílení se na práci ve skupinách.Úspěšné zvládnutí dílčího testu.

Garant

Mgr. Danuše Hurtová

Vyučující

Mgr. Danuše Hurtová