Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do anglistiky (KAN / UAN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAN / UAN - Úvod do anglistiky, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz začíná stručným úvodem do studia jazyka a jednotlivých lingvistických disciplín a seznámením s příslušnou odbornou terminologií morfologie, syntaxe, lexikologie, stylistiky, sociolingvistiky a textové analýzy. Následuje historický přehled vývoje jazyků na britských ostrovech a seznámení s regionálními variantami AJ. Třetí část kurzu se zabývá otázkami sociolingvistického charakteru: komunikativními kompetencemi, etnolingvistikou a lingvistickou antropologií, bilingualismem a vztah mezi pohlavím a formou diskurzu.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni - objasnit základní terminologii jednotlivých lingvistických disciplin- rozlíšit texty ruzných typů v Aj ? z hledisek jak stylistických tak i historickýchanalyzovat a interpretovat texty různých druhů a žánrů se zřetelem ke kontextovým determinantům.

Literatura

Vachek, J. Linguistic Characterology of Modern English. Brno, 1980. Štekauer, Pavol. Rudiments of English linguistics. 1. vyd. Prešov : Slovacontact, 2000. ISBN 80-88876-04-4.Crystal, David. The Cambridge encyclopedia of the English language. 2nd ed. Cambridge : Cambridge University Press, 2003. ISBN 0-521-82348-X.Yule, George. The study of language : an introduction. 1st pub. Cambridge : Cambridge University Press, 1985. ISBN 0-521-31877-7.Černý, Jiří. Úvod do studia jazyka. Olomouc : Rubico, 1998. ISBN 80-85839-24-5.

Požadavky

Esej v rozsahu ca. 500 slov

Garant

Bc. et Mgr. Andrew Tollet, M.Litt.

Vyučující

Bc. et Mgr. Andrew Tollet, M.Litt.