Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemie životního prostředí (KCH / CCHŽP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / CCHŽP - Chemie životního prostředí, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Chemie životního prostředí - charakteristika, oblasti zájmu environmentální chemie. Ekotoxikologie - charakteristika, základní pojmy, biologické interakce s chemickými látkami, procesy příjmu chemické látky. Ekotoxikologie toxických kationtů a aniontů. Kontaminanty a polutanty (anorganické, organické, radioaktivní).Likvidace starých ekologických zátěží chemického průmyslu. Motorová paliva a životní prostředí.Bioplyn a životní prostředí.

Literatura

Straka, František; Dohányos, Michal. Bioplyn : [příručka pro výuku, projekci a provoz bioplynových systémů]. Říčany : GAS, 2003. ISBN 80-7328-029-9.Kraitr, Milan. Chemický průmysl v České republice. Plzeň : Pedagogická fakulta Západočeské univerzity, 1999. ISBN 80-7082-535-9.Tichý, Miloň. Toxikologie pro chemiky : toxikologie obecná, speciální, analytická a legislativa. Praha : Karolinum, 2004. ISBN 80-246-0566-X.Rusek V. Základy toxikologie a úvod do problematiky hygieny a bezpečnosti práce v chemické laboratoři. Univerzita Pardubice, Pardubice, 2001.

Garant

Prof. Ing. Milan Kraitr, CSc.