Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratorní cvičení z biochemie (KCH / LBIO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / LBIO - Laboratorní cvičení z biochemie, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Identifikace neznámého vzorku. Sacharidy a bílkoviny - důkazy a reakce. Tuky - číslo zmýdelnění, stupeň kyselosti, bod tání. Izolace látek z přírodních materiálů. Enzymatické reakce. Enzymatické reakce s instrumentací.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni:- navrhnout laboratorní postupy práce,- aplikovat teoretické znalosti z biochemie do laboratorní praxe,- formulovat závěry práce,- zhodnotit kvalitu své práce.

Literatura

Kocourek, Jan. Biochemické praktikum. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1967. Peč, Pavel. Laboratorní cvičení z biochemie. 1. vyd. Olomouc : Přírodovědecká fakulta Univerzity Palackého, 2000. ISBN 80-244-0069-3.Šípal, Anzenbacher, Entlicher. Pokročilé cvičení z biochemie. UK Praha, 1981. Mikeš, Vladimír. Základní biochemické praktikum. 3. vyd. Brno : Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity, 1997. ISBN 80-210-1530-6.Barthová, Jana. Základní praktikum z biochemie. Praha : Univerzita Karlova, 1980.

Požadavky

Absolvování cvičení a odevzdání laboratorních protokolů a zadaných preparátů.

Garant

Doc. Mgr. Václav Richtr, CSc.

Vyučující

Doc. Mgr. Václav Richtr, CSc.