Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratorní cvičení z instr.analýzy (KCH / LINST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / LINST - Laboratorní cvičení z instr.analýzy, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Polarografie (stanovení vybraných těžkých kovů).Kapalinová chromatografie (HPLC).Potenciometrie (stanovení fluoridů).Absorpční spektrofotometrie ve viditelné oblasti (kvalitativní a kvantitativní analýza směsí kovů).UV spektrofotometrie (stanovení dusičnanů ve vodě).IR spektrometrie (identifikace organických sloučenin).Polarimetrie (stanovení sacharosy).Plynová chromatografie (kvalitativní a kvantitativní analýza směsi aromatických uhlovodíků).Z uvedených cvičení každý student absolvuje 6 prací.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni provádět samostatně jednoduchá analytická stanovení separačními, optickými či elektrochemickými metodami. Umí získaná data vyhodnotit a zpracovat.

Literatura

Kolektiv. Návody pro laboratorní cvičení z instrumentální analýzy. VŠCHT Praha, 1989. Čakrt M., Krupčík J., Mocák J., Polonský J., Síleš B. Praktikum z analytickej chémie. Alfa Bratislava, 1989. Berka, Antonín; Feltl, Ladislav; Němec, Ivan. Příručka k praktiku z kvantitativní analytické chemie : Vysokošk. učebnice pro stud. přírodověd. fakult. 1. vyd. Praha : SNTL, 1985.

Požadavky

Absolvovat šest laboratorních cvičení, splnit zadané úkoly a zpracovat z nich protokoly.

Garant

Prof. Ing. Milan Kraitr, CSc.

Vyučující

Ing. Jan Hrdlička, Ph.D.Doc. Mgr. Václav Richtr, CSc.PaedDr. Vladimír Sirotek, CSc.