Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ostatní kvasné technologie (KCH / OKTCH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / OKTCH - Ostatní kvasné technologie, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 4. Technologie výroby vína.5. - 6. Technologie výroby destilátů.7. Technologie výroby lihu.8. Technologie výroby organických látek.9. Technologie výroby pekařského droždí a biomasy.10. - 11. Netradiční fermentační postupy (výroba enzymů, antibiotik, transformace přírodních látek, genové manipulace).12. - 13. Exkurze do vybraného podniku (lihovar, vinařský závod).

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni:- popsat podstatu metabolických drah při kvasných pochodech,- vysvětlit principy výroby vína a destilátů,- formulovat děje při výrobě lihu a droždí,- zhodnotit netradiční fermentační pochody.

Literatura

Rychtera M. Lihovarství a výroba mikrobiální biomasy. SNTL Praha, 1992. Voldřich, Rudolf. Technologie šumivých vín. 1. vyd. Praha : SNTL, 1984. Malík F. Vinařský rok. Bratislava, Polygrafia SAV, 1996. Grégr V. Výroba lihovin. SNTL Praha, 1974.

Požadavky

Prokázání přehledu technologií v rozsahu přednášek.

Garant

Doc. Mgr. Václav Richtr, CSc.

Vyučující

Doc. Mgr. Václav Richtr, CSc.