Předmět Ostatní kvasné technologie (KCH / OKTCH)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / OKTCH - Ostatní kvasné technologie, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. - 4. Technologie výroby vína.5. - 6. Technologie výroby destilátů.7. Technologie výroby lihu.8. Technologie výroby organických látek.9. Technologie výroby pekařského droždí a biomasy.10. - 11. Netradiční fermentační postupy (výroba enzymů, antibiotik, transformace přírodních látek, genové manipulace).12. - 13. Exkurze do vybraného podniku (lihovar, vinařský závod).
Získané způsobilosti
Studenti jsou schopni:- popsat podstatu metabolických drah při kvasných pochodech,- vysvětlit principy výroby vína a destilátů,- formulovat děje při výrobě lihu a droždí,- zhodnotit netradiční fermentační pochody.
Literatura
Rychtera M. Lihovarství a výroba mikrobiální biomasy. SNTL Praha, 1992. Voldřich, Rudolf. Technologie šumivých vín. 1. vyd. Praha : SNTL, 1984. Malík F. Vinařský rok. Bratislava, Polygrafia SAV, 1996. Grégr V. Výroba lihovin. SNTL Praha, 1974.
Požadavky
Prokázání přehledu technologií v rozsahu přednášek.
Garant
Doc. Mgr. Václav Richtr, CSc.
Vyučující
Doc. Mgr. Václav Richtr, CSc.