Předmět Pivovarsko-sladařské technologie (KCH / PSTCH)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / PSTCH - Pivovarsko-sladařské technologie, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Suroviny pro výrobu sladu a piva.2. - 5. Technologie sladu.6. - 9. Technologie piva.10. Metody analytického hodnocení kvality piva.11. Zdravotní a výživové hledisko piva.12. - 13. Exkurze do pivovarského podniku.
Získané způsobilosti
Studenti jsou schopni:- popsat podstatu metabolických drah při kvasných pochodech,- vysvětlit principy výroby sladu - vysvětlit principy výroby piva,- formulovat děje při výrobě sladu a piva.
Literatura
Hough J.S. Malting and Brewing Science. Chapman-Hall, London, 1989. Basařová G. Pivovarsko-sladařská analytika I/III. Praha, Merkuria, 1993. Basařová G. Sladařství a pivovarství. SNTL Praha, 1984. Kunze W. Technologie Brauer und Mälzer. Berlin, VLB, 1994. Kosař K. Technologie výroby sladu a piva. Praha, VÚPS, 2000.
Požadavky
Prokázat přehled znalostí v rozsahu přednášek.
Garant
Doc. Mgr. Václav Richtr, CSc.
Vyučující
Doc. Mgr. Václav Richtr, CSc.