Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technika a didaktika škol. pokusů 1 ZŠ (KCH / TD1ZŠ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / TD1ZŠ - Technika a didaktika škol. pokusů 1 ZŠ, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení jsou zaměřena na experimentální činnost budoucích učitelů chemie na základních školách. Studenti prokazují teoretické znalosti potřebné k vysvětlení průběhu jednotlivých chemických dějů, zvládnutí základních laboratorních technik a získávají dovednosti spojené s demonstrací experimentů při výuce chemie na základní škole.1) Vodík2) Kyslík3) Halogeny - 1. část4) Halogeny - 2. část - sloučeniny halogenů5) Síra6) Dusík a fosfor

Získané způsobilosti

Student dokáže předvést pokusy z celého souboru vyzkoušených pokusů s metodickým návodem. Je dále schopen provést vysvětlení pokusu a vysvětlení didaktické hodnoty každého pokusu.

Literatura

Čtrnáctová, Hana; Halbych, Josef. Didaktika a technika chemických pokusů : Určeno pro posl. přírodovědecké fak. Univ. Karlovy. 1. vyd. Praha : Karolinum, 1992. ISBN 80-7066-700-1.Spurná M., Švehlík Z. Praktická cvičení z didaktiky chemie. Olomouc, 1981. Pachmann, Eduard. Technika a didaktika školních chemických pokusů I. : Praktická cvičení z didaktiky chemie pro pětileté studium učitelství chemie. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1982. Beneš P., Macháčková J. 2OO chemických pokusů. MF, 1976.

Požadavky

Účast na cvičení - praktické provedení a ověření předepsaného souboru pokusů, odevzdání protokolů z provedených cvičení.

Garant

Mgr. Milan Klečka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Milan Klečka, Ph.D.