Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy anorganické chemie (KCH / ZACH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / ZACH - Základy anorganické chemie, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Názvosloví anorganických látek2. Chemické reakce a jejich zápis.3. Periodický systém. Periodicita vlastností prvků a jejich sloučenin.4. Struktura krystalických látek. Tvary anorganických sloučenin.5. Vodík, hydridy. Kyslík, oxidy. Voda.6. Charakteristika s-prvků.7. Charakteristika p-prvků. Vzácné plyny. Halogeny.8. Chalkogeny. Dusík a jeho homology.9. Uhlík a jeho homology. Skupina boru.10. Chemie přechodných prvků a jejich sloučenin.

Získané způsobilosti

Studenti ovládají základní znalosti o periodicitě chemických a fyzikálních vlastností prvků a jejich sloučenin, názvosloví anorganických sloučenin, stavbě a systému anorganických látek. Studenti aplikují základní teoretické poznatky v praxi.

Literatura

Pavelka V., Schűtz A. Anorganická chemie. SPN Praha, 1979. Sirotek V., Karlíček J. Chemické výpočty a názvosloví anorganických látek. ZČU Plzeň, 2005. ISBN 80-7043-399-X.Vacík J. Přehled středoškolské chemie. SPN Praha, 1999. Učebnice obecné a anorganické chemie pro gymnázia. Brown G. I. Úvod do anorganické chemie. SNTL Praha, 1982.

Požadavky

Úspěšné splnění zápočtového testu.

Garant

PaedDr. Vladimír Sirotek, CSc.

Vyučující

PaedDr. Vladimír Sirotek, CSc.