Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Literární kritika (KČJ / LIKR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJ / LIKR - Literární kritika, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Podoby literární kritikyMísto literární kritiky v systému literární vědyPodněty cizí literární kritikyPodoby literární kritiky od počátku českého národního obrozeníLiterární kritika 19. stoletíLiterární kritika 20. stoletíMetody práce literární kritikyPolemické střety v literární kriticePřední osobnosti v literární kritice a jejich pojetí literární kritikyProzíravost a omylnost literární kritikyNormativnost a antinormativnost literární kritiky

Získané způsobilosti

Student má na základě čtenářských zkušeností zvládnout samostatné kritické myšlení, dílo nevnímat jen obsahově nebo podle dojmové líbivosti a nelíbivosti, nýbrž určovat a analyzovat jeho hodnoty.

Literatura

Máchal, Jan. Boje o nové směry v české literatuře 1880-1900. Praha, 1926. Vlček, Jaroslav. Dějiny české literatury. I. V Praze : L. Mazáč, 1940. Vlček, Jaroslav. Dějiny české literatury. II. V Praze : L. Mazáč, 1940. Šalda, František Xaver. Kritické projevy. 1. vyd. Praha : Melantrich, 1949. Novák, Arne. Kritika literární : Metody a směry. Praha : F. Topič, 1916. Haman, Aleš. Nástin dějin české literární kritiky. 1. vyd. Jinočany : H&H, 2000. ISBN 80-86022-63-3.Buriánek, František. Z dějin české literární kritiky. Praha : Nakladatelství politické literatury, 1965.

Požadavky

Samostatné studium odborné literatury a textů literárně kritických.

Garant

Doc. PhDr. Bohumil Jirásek, CSc.

Vyučující

Doc. PhDr. Daniel Bína, Ph.D.Doc. PhDr. Bohumil Jirásek, CSc.Mgr. Martin Šíp, Ph.D.