Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vlastivěda/dějepisné poznatky pro 1.st. (KHI / 9VL1R)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / 9VL1R - Vlastivěda/dějepisné poznatky pro 1.st., Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. České země v pravěku2. Počátky české státnosti, Velkomoravská říše3. Čechy za vlády prvních Přemyslovců4. Čechy za vlády posledních Přemyslovců5. Lucemburkové na českém trůnu6. Husitství7. Jiří z Poděbrad, Jagellonci na českém trůnu8. Čechy v období prvních Habsburků, české stavovské povstání, Čechy po vestfálském míru 16489. Osvícenský absolutismus, národní obrození10. Čechy v 19. století, vznik občanské společnosti11. I. světová válka, I. republika12. II. světová válka, specifika vývoje českých zemí13. Hlavní mezníky českých dějin po roce 1945

Získané způsobilosti

Student(ka):- orientuje se v současných zásadách vyučování vlastivědy v intencích kurikulární reformy pro I. stupeň ZŠ- vytvoří si přehled o hlavních problémech českých dějin na pozadí evropského vývoje- prokáže schopnost přesvědčivě prezentovat vybrané téma z českých a regionálních dějin

Literatura

Urban, O. Dějiny československé. Praha, 1993. Bělina, P. Dějiny zemí koruny české I. Praha, 1992. Bělina, P., Pokorný, J. Dějiny zemí koruny české II. Praha, 1992. Hora-Hořejš, P. Toulky českou minulostí 1-11. Praha, 2007. Výběr historické literatury k místním regionálním dějinám.

Požadavky

- Seminární práce na téma z místních regionálních dějin.- Individuální prezentace historického tématu s využitím moderní audiovizuální techniky.- Zápočtový test. Student(ka) prokáže úspěšné zvládnutí faktografie v přijatelné míře 80% z celkového zadání.

Garant

PaedDr. Helena Východská

Vyučující

PaedDr. Helena Východská