Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny Francie (KHI / DFRA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / DFRA - Dějiny Francie, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vybrané kapitoly z dějin Francie, problematika francouzských dějin na pozadí světového vývoje, specifika historického vývoje Francie. Galie, franská říše, Francie ve středověku, stoletá válka, Francie v raném novověku, náboženské války, francouzský absolutismus, Velká francouzská revoluce a napoleonská doba, revoluce roku 1830, 1848, vláda Napoleona III., Pařížská komuna a třetí republika, čtvrtá a pátá republika, kulturní a hospodářský vývoj Francie.

Získané způsobilosti

Student vystihne specifičnost francouzského historického vývoje, zorientuje se v problematice francouzských dějin s ohledem na dějiny světové i české, prezentuje nejvýznamnější etapy v historii Francie.

Literatura

Maurois, A. Dějiny Francie. Praha, 1994. ISBN 80-7106-098-4 .Ferro, M. Dějiny Francie. Praha, 2006. ISBN 80-7106-888-8 .Duby, G. Dějiny Francie : od počátků po současnost. Praha, 2003. ISBN 80-7184-514-0 .

Požadavky

Seminární práce, prezentace referátu na semináři, zápočtový test.

Garant

Doc. PhDr. Jan Kilián, Ph.D.

Vyučující

Doc. PhDr. Jan Kilián, Ph.D.Mgr. Eva Mušková, Ph.D.