Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tajemství a záhady Třetí říše (KHI / TZTŘ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / TZTŘ - Tajemství a záhady Třetí říše, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Nacionální socialismus jako fenomén.2. Árijci před nacisty: kulty a jejich představitelé.3. Adolf Hitler, vyvolenec Prozřetelnosti4. Svastika, runy a další symboly.5. "Dědictví předků", Himmler - vtělení Jindřicha Ptáčníka a jiní okultisté6. Záhada úletu Rudolfa Hesse: hlas svého pána?7. Ženy kolem Adolfa Hitlera: pěkná řádka sebevražd.8. "Blut und Boden"? mystika krve.9. "Vůdce" jako vojevůdce aneb proč Německo také prohrálo válku.10. Drobné nejasnosti kolem zázračných zbraní11. Mimozemšťané a předáci Třetí říše

Získané způsobilosti

Po absolvování kursu student posoudí, proč jsou dodones populární hypotézy, že nacisty ovlivňovaly tajemné zásvětní síly. Vyhledá konkrétní případy, kdy tyto skutečnosti výrazněji ovlivnily politická rozhodnutí. Popíše různé okultních praktiky nacistů a odliší od nich skutečná tajemství i záhady nacionálně socialsitického státu, zejména tzv. tajné zbraně. Zdůvodní rozmach rasově-mystických teorií na přelomu 19. a 20. století. Odhadne možnosti, která " nacistická mystéria" nabízejí neonacistickému hnutí.

Literatura

Brož, J. Admirál Canarais a jeho Abwehr. Praha, 1995. Duffack, J., Jesenský, M. Démon z jiného světa. Pátrání po tajemství z jiného světa. Praha, 1997. Nolte, E. Fašismus ve své epoše. 1 vyd. Praha : Argo, 1998. ISBN 80-7203-107-4.Padfield, P. Himmler. Reichsführer SS. Olomouc, 1996. ISBN 80-7198-283-0.Macksey, K. Hitlerovy možnosti. Plzeň, 1997. Ravenscroft, T. Kopí osudu. Okultní moc kopí, kterým byl Ježíš bodnut do boku. Brno, 1998. Goodrick-Clarke, N. Okultní kořeny nacismu. Rakouští a němečtí ariosofisté 1890-1935 : tajné árijské kulty a jejich vliv na nacistickou ideologii. Praha : Votobia, 1998. ISBN 80-7220-023-2.Thomas, H. Rudolf Hess. podivný konec nejstaršího špandavského vězně. Vyd. 1. Praha, 1999. ISBN 80-7243-049-1.Cílek, R. S prstenem na spoušti. Pohled do zákulisí nacistických tajných služeb. Třebíč, 1998. Toufar, P. Setkání s tajemstvím. Jesenský, M., Lesniakiewicz, R. Wunderland". Mimozemské technologie Třetí říše. Praha, 1999.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách a v seminářích. Kvalitní příprava referátu a jeho prezentace v semináři. Samostudium, seminární práce. Zápočtový test.

Garant

PhDr. Miroslav Breitfelder, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Miroslav Breitfelder, Ph.D.