Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika hudební výchovy 2 (KHK / DIH2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHK / DIH2 - Didaktika hudební výchovy 2, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Čtyři druhy hudebních činností: vokální, poslechové, instrumentální, pohybovéUčebnice HV a další literatura z oblasti HN i DH1. Integrace oborová - modelová lekce2. Integrace mezioborová - ukázka projektu Tvůrčí dílna - spojení hudební, dramatické výchovy, muzikoterapie, výtvarné výchovy3. Příprava studentů - diskuse nad zvolenými tématy4. Prezentace studentů, rozbor výstupů a diskuze

Získané způsobilosti

V návaznosti na DIH1 student/ka dokáže sestavit a prezentovat v semináři jednu kreativní vyučovací jednotku hudební výchovy a svůj postup v diskusi obhájit. Vyučovací jednotka bude mít činnostní charakter, student v ní prokáže dovednost integrovat jednotlivé hudební činnosti v rámci většího tematického celku (zpěv, hru na nástroje, pohyb, aktivní poslech). Témata korespondují s přípravou na státní zkoušky.

Literatura

Sedlák, František. Didaktika hudební výchovy na 2. stupni základní školy : Učebnice pro posl. pedagog. fakult. 2., část. upravené vyd. Praha : SPN, 1984. Herden, Jaroslav. Elektronické klávesové nástroje v hudební výchově. 1. vyd. Praha : Sdružení MAC, 2003. ISBN 80-86015-88-2.JENČKOVÁ, Eva. Hudba a pohyb ve škole. Praha. MAREK, Vlastimil. Hudba jinak. Praha : Eminent, 2003. ISBN .JURKOVIČ, Pavel. Instrumentální soubor na základní škole. Praha. JURKOVÁ, Zuzana. Kapitoly o mimoevropské hudbě. Olomouc : Univerzita Palackého, 1996. ISBN .WAUGH, Alexander. Vážná hudba : Nový přístup k poslechu. Bratislava : SLOVO, 1995. ISBN .Holubec, Jiří; Prchal, Jan. Zpíváme a hrajeme : populární hudba ve škole. Praha : Muzikservis, 1999. ISBN 80-86233-08-1.

Požadavky

Aktivní spoluúčast na tvorbě a realizaci jednotlivých témat přednášek i seminářů, seminární výstup.

Garant

PhDr. Štěpánka Lišková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Štěpánka Lišková, Ph.D.Doc. PaedDr. Marie Slavíková, CSc.