Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Harmonie - cvičení (KHK / HACV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHK / HACV - Harmonie - cvičení, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Procvičování základních a zvláštních harmonických spojů. 2. Aplikace základních rozvodů septakordů. 3. Použití modelových situací v harmonizaci české lidové písně. 4 . Analýza skladeb s využitím diatonických i chromatických harmonických postupů. 5. Vysvětlení problematických pasáží teoretické harmonie.

Získané způsobilosti

Student umí harmonizovat českou lidovou píseň a umí se orientovat v prostoru klasicko-romantické harmonie, což prokáže jak analýzou vybrané skladby, tak simulací stylově čisté harmonické věty.

Literatura

Suchoň, E. Akordika od trojzvuku po dvanástizvuk. Bratislava : Opus, 1979. Luis R.; Thuille L. Harmonielehre. Stuttgart : Ernest Klett. de la Motte D. Harmonielehre. Kassel, Bärenreiter, 1976. Rimskij - Korsakov, N.A. Praktičeskij učebnik garmonii. Moskva, 1952. Kresánek, J. Tonalita. Bratislava : Opus, 1982. Kofroň, Jaroslav. Učebnice harmonie. 5. vyd. Praha : Supraphon, 1978. Bezděk, J. Úvod do harmonizace české lidové písně a do její jednoduché stylizace pro klavír a akordeon (určeno stud. 2. - 5. roč. učitelství pro 2. stupeň a střední školy). 1. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita, 1994. ISBN 80-7043-108-3.

Požadavky

Dovednost harmonizovat českou lidovou píseň v tónině dur i moll, rozlišovat harmonické jevy chromatiky.

Garant

Doc. MgA. Jiří Bezděk, Ph.D.