Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na nástroj 4 (KHK / HNN4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHK / HNN4 - Hra na nástroj 4, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osvojování technických základů hry na nástroj, hra přednesových skladeb, improvizace jednoduchých doprovodů k lidovým a umělým písním. Zdokonalování nástrojové techniky: stupnice, akordy, etudy. Přednesové skladby: 20. století, romantismus.

Získané způsobilosti

Po absolvování nástrojové hry by měl student dosáhnout takového stupně tehnického a hudebního rozvoje, aby byl schopen samostatně hrát na nástroj, studovat nové skladby v rozsahu svých možností, improvizovat doprovody k lidovým a umělým písním.

Literatura

MAE-BURNAM, E. A Dozen a Day. Anglie, 1956. Já, písnička I., II., III., IV. - zpěvník. CZERNY, C. Sbírky etud (výběr op. 261, 849, 821). HURNÍK, I. Škola čtyřruční hry. Praha:Supraphon. KLEINOVÁ, E. Škola hry z listu. Praha: Supraphon, 1982. BEZDĚK, J. Úvod do harmonizace české lidové písně a do její jednoduché stylizace pro klavír a akordeon (určeno stud. 2. - 5. roč. učitelství pro 2. stupeň a střední školy). Plzeň : ZČU.

Požadavky

A.Pokročilí studenti (od absolvování jednoho cyklu ZUŠ a výše): 2 etudy 2 přednesové skladby z období romantismu a 20. století 5 lidových písní + 10 umělých písní s odlišnou stylizací doprovodu, transpozice lidových písní do pěvecky vhodných tónin. B. Začátečníci a méně pokročilí studenti 2 etudy (Album etud II.)Přednesové skladby: minimálně E. Hradecký: Bleší kankán, P. I. Čajkovskij ? Stará francouzská píseň. 5 lidových písní + 10 umělých písní s odlišnou stylizací doprovodu, transpozice lidových písní do pěvecky vhodných tónin.

Garant

PhDr. Štěpánka Lišková, Ph.D.

Vyučující

Doc. Mgr. Tomáš Kuhn, Ph.D.PhDr. Štěpánka Lišková, Ph.D.MgA. Eva Vimrová, Ph.D.